1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het idee was er langer, maar het offline gebruiken van Gmail behoort sinds kort tot de mogelijkheden. Dit is handig voor mensen die niet altijd over een internetverbinding beschikken.

Om dit mogelijk te maken maakt Google gebruik van de eigen opensourcesoftware Gears. Met deze software is het mogelijk om online diensten ook offline te gebruiken. Hiervoor worden alle gegevens op de computer van de gebruiker opgeslagen waardoor deze ook offline op te vragen zijn. Dit wordt nu dus ook toegepast op Gmail.

Het is natuurlijk niet mogelijk om berichten te versturen of te ontvangen zonder verbinding te hebben met het internet. Toch is het handig om bijvoorbeeld alvast een e-mail op te stellen of net ontvangen e-mails te lezen. Daarnaast worden alle gegevens direct gesynchroniseerd zodra er weer verbinding is met het internet.

Door deze nieuwe optie wordt het gat tussen Gmail met de concurrenten groter. De nieuwe optie is op dit moment echter alleen beschikbaar voor de Amerikaanse en Engelse versie van Gmail. Google benadrukt dat het slechts gaat om een experimentele versie die nog fouten kan bevatten.