1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nadat Google ook Gmail offline beschikbaar heeft gemaakt is het vanaf nu ook mogelijk om Google Docs offline te gebruiken.

De Engelse versie van de applicatie is al ongeveer een jaar offline te gebruiken. Nu is ook de Nederlandse versie van de applicatie aan de beurt. Om Google Docs offline te kunnen gebruiken moet er wel een plug-in geïnstalleerd worden. Het gaat om de plug-in Gears van Google. Deze plug-in maakt het mogelijk om bepaalde diensten van Google offline te gebruiken. Zo ondersteunt Gears sinds kort ook de Engelse versie van Gmail.

Door deze plug-in kan er zonder internetverbinding toch gebruik worden gemaakt van de kantoorapplicatie. Zodra er een internetverbinding beschikbaar is worden de bestanden automatisch gesynchroniseerd zodat alles weer up-to-date is. "Werknemers werken steeds vaker mobiel. Zij komen daarbij echter nog regelmatig gelegenheden tegen waar geen internetverbinding beschikbaar is. Door Google Docs ook offline beschikbaar te maken is er geen beperking om toch verder te kunnen werken aan documenten en optimale productiviteit te behalen." aldus Erik de Muinck Keizer van Google Enterprise Nederland.

De plug-in is beschikbaar voor de volgende browsers: Internet Explorer 6 en hoger, Firefox 1.5 en hoger en Google Chrome, in combinatie met de besturingssystemen Windows XP en Vista, Mac OS X 10.2 en hoger, en Linux.