2min

Tags in dit artikel

, ,

Drie bedrijven hebben besloten een vrij intensieve samenwerking te starten en zich te samen te presenteren als OSSdorp. De drie bedrijven, AlterNET, Ivective en RedNose, doen dit naar eigen zeggen om gemeenten tegemoet te komen.

Gemeenten moeten namelijk meer gebruik gaan maken van open standaarden enzovoorts. In de motie, Nederland Open in Verbinding (NOiV), staat dat gemeenten en dergelijke moeten gaan werken met open standaarden en opensource-oplossingen, waar mogelijk.

OSSdorp profileert zich als een aanbieder op de middenmarkt. Volgens OSSdorp was daar namelijk nog geen goede aanbieder beschikbaar. In het groot-bedrijf waren er al aanbieders beschikbaar, maar diverse bedrijven die zelf niet zo groot zijn voelen ze zich niet op hun gemak bij een dergelijk groot bedrijf. Kleine bedrijven kunnen geen continuïteit garanderen, zo stelt OSSdorp. Daarom was er een ‘middenmoter’ nodig, het segment waar OSSdorp zich op richt.

De drie bedrijven zijn alle drie actief op opensource-gebied: AlterNET is gespecialiseerd in Typo3, Ivective doet haalbaarheidsstudies en integreert software op servers en desktop. RedNose richt zich op OpenOffice-trainingen. Al met al hebben de drie bedrijven in totaal zestig man in dienst.

Deze week zag OSSdorp het levenslicht. "We hebben deze week een groot aantal gemeenten aangeschreven en nu al hebben we leuke reacties gekregen. Dat stemt bemoedigend", zegt Koelstra van Ivective.

De drie bedrijven kwamen al vaker bij elkaar over de vloer en werkten al eerder samen: "We vullen elkaar heel goed aan en er is nauwelijks overlap", zegt Koelstra. "En waarom zouden we dan niet samen de markt op gaan? We hebben het idee dat gemeenten dat willen."