1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft een functie vrijgegeven in Gmail waarmee men dubbele contacten kan samenvoegen. De dubbele contacten kunnen ontstaan door synchronisatie met een ander apparaat, bijvoorbeeld.

Gmail maakt namelijk al vrij snel een dubbel contact aan wanneer er gesynchroniseerd wordt met een ander apparaat, bijvoorbeeld met een iPhone of een Microsoft Exchange-server. Er kunnen dan meerdere contacten instaan, terwijl het in nature niet meer dan een persoon betreft. De functie die Google nu uitbrengt, brengt hier verandering in.

Deze functie staat namelijk toe dat men twee contacten samenvoegt, men selecteert de twee contacten en kan op die manier de informatie die bekend is samenvoegen, wijzigen of bepaalde informatie verwijderen. De contacten kunnen samengevoegd worden per twee of meer.

Met de functie pakt Google echter het probleem niet aan, klagen sommige gebruikers. Google laat de contacten nu samenvoegen, maar voegt niet gelijk samen. Sommige gebruikers zouden liever zien dat men bij het aanmaken al van het probleem gealarmeerd zou worden en er dan voor kunnen kiezen om de contacten samen te voegen.