Corel werkt aan een nieuwe identiteit. De naam van het softwarebedrijf is gewijzigd naar Alludo. De organisatie wil meer samenhang onder dochterbedrijven, waaronder Parallels, CorelDRAW en WinZip.

Corel kwam in 1985 tot stand. Tijdens de jaren ’90 werd de organisatie het grootste softwarebedrijf van Canada. WordPerfect, een tekstverwerker en een van de grootste producten in het toenmalige portfolio, concurreerde jarenlang met Microsoft Word.

Met verloop van tijd werd Corel meerdere keren overgenomen, op de beurs genoteerd en van de beurs verwijderd. Op dit moment is het bedrijf in handen van investeerder KKR. De naam van de organisatie bleef altijd hetzelfde, maar daar kwam onlangs verandering in. De naam van Corel is gewijzigd naar Alludo.

Van Corel naar Alludo

Naast de naamwijziging verandert het bedrijf zijn strategie. “Corel heeft zich sterk ontwikkeld met de aankoop van verschillende softwaremerken”, deelde een woordvoerder. “De naam Alludo staat voor een samenhangende identiteit. Het moedermerk wil de identiteit en doelstellingen van haar submerken nauwer verbinden.”

De woordvoerder doelt op merken als Parallels, WinZip en CorelDRAW. Sommige merken werden decennia terug overgenomen, andere merken horen sinds kort bij het bedrijf. Het oude Corel bemoeide zich nauwelijks met de identiteit van overgenomen organisaties. Het nieuwe Alludo wil ze “dichter bij elkaar brengen”, aldus de woordvoerder.

“Dit is een belangrijk keerpunt”, voegde Alludo CEO Christa Quarles toe. Het bedrijf blijft focussen op fusies en overnames. Tegelijkertijd probeert Alludo een samenhangend portfolio te ontwikkelen. De organisatie belooft dat “klanten dezelfde producten en service kunnen verwachten”.

95 procent werkt extern

De precieze gevolgen voor dochterbedrijven werden niet omschreven. Wel benadrukte Alludo dat medewerkers voortaan zelf mogen kiezen tussen thuis- en kantoorwerk. De organisatie wil met zijn software tijd vrijmaken voor “zaken die er echt toe doen”. Vanwege de visie kregen medewerkers de vrijheid om te werken waar ze willen. Volgens Alludo koos 95 procent voor een externe werkplek.

Tip: Hoe beheer je je softwarelicenties en hoe krijg je ze inzichtelijk?