Google heeft een nieuwe online dienst beschikbaar gesteld waarmee het mogelijk is om de status van verschillende online diensten te checken. Zo kan er op elk moment gekeken worden of een dienst wel online is.

Indien een dienst niet werkt zal er op de website een melding komen en indien beschikbaar een rapport over het probleem. Ook zal er weergegeven worden wanneer er onderhoud wordt gepleegd aan een dienst. De nieuwe dienst ondersteunt Google Mail, Calendar, Talk, Docs List, Documents, Spreadsheets, Presentations, Sites, Video for business en het Admin control panel.

"Het Google Apps Status Dashboard voegt een transparantielaag toe, die vooral nuttig is voor onze zakelijke gebruikers", aldus Tessa Prescott, werkzaam bij Googles salesteam voor Google-applicaties.

Google hoopt hiermee meer zakelijke gebruikers te kunnen strikken voor de Google Apps applicaties. In november veranderde Google al het service level agreement waardoor zakelijke gebruikers recht hebben op een vergoeding indien er een applicatie van Google niet werkt. Dit geldt echter alleen bij een storing van langer dan 45min in een maand tijd. Google komt de zakelijke gebruikers dan tegemoet met gratis dienstverlening voor een bepaalde tijd.

De nieuwe feature is hier te bekijken.