Microsoft geeft employee management platform Viva een forse update. De nieuwe functionaliteit moet het hybride werken ondersteunen, door het contact tussen leidinggevenden en medewerkers beter te laten verlopen en wederzijdse verwachtingen te managen.

Volgens onderzoek van Microsoft zijn medewerkers en leidinggevenden het niet altijd eens over hoe het hybride werken moet worden omarmd en uitgevoerd. Vooral omdat, zo blijkt, hierover verschillende gedachten zijn.

Microsoft stelt dat werknemers en leidinggevenden, om van het hybride werken een succes te maken, snel een drietal belangrijke acceptaties of ‘pivots’ moeten maken. In de eerste plaats moet een einde worden gemaakt aan alle paranoia over productiviteit. In de tweede plaats moeten werknemers en leidinggevende accepteren dat medewerkers vooral voor contact met elkaar naar kantoor komen. De derde en laatste belangrijke wens is dat het nodig is medewerkers nieuwe vaardigheden te geven om hen ‘opnieuw’ aan te nemen.

Updates Viva-platform

De techgigant wil bedrijven hierbij helpen en introduceert nu een flink aantal nieuwe mogelijkheden in zijn Viva-platform voor employee management. De komst van Viva Pulse voor managers en teamleiders helpt deze leidinggevenden op reguliere basis en vertrouwelijk feedback te krijgen op de ervaringen van hun teams. Dit met behulp van slimme templates en door onderzoek ondersteunde vragen. Hierdoor krijgen ze makkelijker inzicht in waarop zij zich moeten focussen.

De introductie van Viva Amplify helpt met het centraal uitvoeren van communicatiecampagnes, geeft ondersteuning bij het schrijven van berichten en maakt het mogelijk deze berichten te publiceren in verschillende kanalen en distributiegroepen in Microsoft 365. Ook biedt deze tool meetbaarheid voor het verbeteren van de communicatie.

De nieuwe tool Answers in Viva gebruik AI voor het matchen van vragen van werknemers met antwoorden. De eveneens nieuwe dienst People in het employee managementplatform van de techgigant helpt, ook op basis van AI, bij het maken van profielkaarten met details van de interesses van werknemers, kennis en hun doelen op de lange termijn.

Overige uitbreidingen

Bestaande Viva-applicaties krijgen eveneens updates. Zo wordt aan het recente Viva Engage functionaliteit voor leidinggevenden toegevoegd met Leadership Corner. Binnen deze omgeving kunnen werknemers direct communiceren met leidinggevenden, ideeën en perspectieven delen en deelnemen aan gezamenlijke initiatieven.

In Viva Goals worden nu integraties toegevoegd waarmee workflows beter in MS Teams worden geïntegreerd. Ook komt een extensie naar Azure DevOps beschikbaar voor het compleet uitvoeren van werk en is er een connectie naar Power BI datasets om KPI’s en Key Results in de gaten te houden.

Andere nieuwe functionaliteiten voor het Microsoft Viva-platform richten zich op uitgebreide integraties tussen Viva Learning en Linkedin Learning. De introductie van Viva Sales moet ervoor zorgen dat een CRM van gebruikers integreert met Microsoft 365 en Microsoft Teams. Dit moet een meer gestroomlijnde en op AI-gebaseerde verkoopervaring bieden.

Uiteindelijk moeten met Viva Connections alle Viva-applicaties op een enkele plaats worden ondergebracht.

De updates aan het Viva-platform van Microsoft worden in het begin van 2023 beschikbaar.

Tip: Microsoft Exchange-servers gehackt via OAuth-applicaties