1 min

Tags in dit artikel

, ,

Zeebo is een gloednieuwe console die speciaal is ontwikkeld voor ontwikkelingslanden.

De Zeebo is ontwikkeld door Qualcomm en Tectoy en wordt volledig beheerd via digitale distributie. Dit houdt in dat games alleen via mobieletelefoonnetwerken gekocht kunnen worden waardoor geen abonnement is vereist. Hiermee hopen de makers piraterij tegen te gaan.

De console zal slechts 200 dollar gaan kosten en komt als eerste in Brazilië uit tegen juli 2009. De landen waar de console vooral is op gericht zijn onder meer India, China, Oost-Europa en Brazilië.

De technische specificaties zijn vooral te vergelijken zijn met die van de Nintendo GameCube. Zo is het stroomverbruik erg laag, slechts één watt, is de resolutie 640 bij 480 pixels, zijn er drie USB-aansluitingen en is de power adapter bijna net zo groot als die van de Xbox 360.

Onder meer Electronic Arts, Activision-Blizzard, THQ, Namco en Pop Cap ondersteunen het project. Zo zijn al titels als Fifa, Double Dragon, Sonic Adventures, Resident Evil 4 en Quake aangekondigd. Games kosten ongeveer tien dollar.

Overigens lijkt de console veel op de Phantom die ook via digitale distributie van games werkte en faliekant mislukte. Groot verschil is echter de doelmarkt van beide consoles waardoor de Zeebo mogelijk toch een succes kan worden.