1 min

Tags in dit artikel

, ,

Mozilla lanceert een patch voor een probleem waarbij Firefox vastloopt tijdens het kopiëren van tekst op Windows 11-apparaten.

Het probleem raakt Firefox-gebruikers van Windows 11 22H2, de meest recente versie van het besturingssysteem. De Suggested Actions-functie is standaard ingeschakeld in Windows 11 22H2. Het probleem wordt veroorzaakt door incompatibiliteit tussen Suggested Actions en Firefox.

Volgens de klacht van een gebruiker loopt de browser voor meer dan 20 seconden vast. Tijdens de periode reageert de browser niet meer op inputs. Video’s en animaties blijven spelen. Na een tijdje wordt de browser hersteld. De duur van de freeze varieert en lijkt te worden beïnvloed door het aantal geïnstalleerde extensies.

Mozilla patcht bug in Firefox 106.0.3

In de release notes van Firefox 106.0.3 meldt Mozilla dat het probleem werd veroorzaakt door incompatibiliteit met de nieuwe Suggested Actions-functie van Windows 11 22H2. Gebruikers die Firefox op dit moment niet kunnen bijwerken worden aangeraden om de Suggested Actions-functie uit te schakelen.

Suggested Actions uitschakelen

Met de volgende stappen schakel je Suggested Actions uit in Windows 11.

  • Druk op de Windows-toets of navigeer naar het startmenu en zoek op ‘Clipboard’.
  • Druk op Enter of selecteer ‘Clipboard Settings’ in de lijst met opties.
  • Schakel Suggested Actions uit.

Naast de Suggested Actions bug lost Mozilla Firefox 106.0.3 een probleem op dat opstartfouten veroorzaakt voor gebruikers van alle Windows-versies. De update is nu beschikbaar.

Tip: Mozilla Firefox 100 is nu beschikbaar