1 min

Google lijkt zijn functie Google Translate overal te willen integreren. Zo is Google Search voorzien van de vertaalfunctie, maar nu is ook Gmail aan de beurt. Met behulp van een Labs-functie – de functie is dus nog experimenteel – kan men e-mails laten vertalen door Google Translate.

De vertaalfunctie werkt met bijna elke taal en werkt vooral snel. Vertalen duurt, voor het bericht en het onderwerp, slechts een paar seconden. Uiteraard ligt het er ook aan hoe groot het bewuste mailtje is. De vertaalfunctie kan aan- en uitgezet worden via Google Labs, de ‘speeltuin’ voor nieuwe functies voor Google producten die nog niet stabiel genoeg zijn.

De vertaalfunctie slaat echter niets op. Dat wil zeggen dat men de e-mail elke keer opnieuw zal moeten vertalen. Eveneens worden er geen zoekresultaten voor opgeslagen, zoeken naar een Nederlandse vertaling van een Engels woord zal het Engelse woord niet terugvinden. Dit probleem lijkt echter niet zo erg te zijn, hoeveel mails moet men nu immers laten vertalen door een dergelijke functie.

De functie kan vanaf heden ingeschakeld worden in Gmail. Hiervoor moet Google Labs echter wel ingeschakeld staan, anders kan de functie niet gebruikt worden.