Google is een experiment gestart waarin het e-mailberichten van Gmail-gebruikers naast de resultaten van zijn zoekmachine zal zetten.

De nieuwe dienst genaamd "Gmail in persoonlijke zoekresultaten" is nu beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers die zich aanmelden op deze website.

Google laat niet bij elke zoekopdracht alle relevante Gmail-berichten zien. In plaats daarvan biedt het voor bepaalde termen aan om Gmail in de resultaten mee te nemen. Zulke termen zijn bijvoorbeeld bandnamen en locaties. Bovendien worden de Gmail-berichten in een aparte kolom naast de zoekresultaten weergegeven.

Soms worden toch automatisch e-mailberichten weergegeven. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je zoekt op een geboekte vlucht, vluchttijden of andere informatie die Google belangrijk vindt. Zoek je naar een contactpersoon, dan worden recente mailwisselingen eveneens automatisch weergegeven.

De nieuwe functie is onderdeel van Universal Search van Google. Google wil niet langer één databron gebruiken voor zoekresultaten, maar wil alles samenvoegen, waaronder dus Gmail, maar ook Google+.