1 min Applications

Belgische payroll-softwaremaker PayBIX haalt 1,2 miljoen euro op

Belgische payroll-softwaremaker PayBIX haalt 1,2 miljoen euro op

Het Belgische PayBIX heeft 1,2 miljoen euro aan investeringskapitaal weten op te halen. Hiermee wil het bedrijf het huidige prototype uitbreiden.

PayBIX biedt payroll-software, onder de naam EPIX, waarmee vooral mkb’ers hun loonadministratie kunnen beheren. Dit is mogelijk voor ongeveer 30 Europese landen. Hierdoor is de software zeer geschikt voor bedrijven die medewerkers in meerdere Europese landen hebben. Zo wordt deze loonadministratie sneller, éénvoudiger en goedkoper.

EPIX-platform

PayBIX heeft een prototype EPIX ontwikkeld. Deze tool brengt alle fasen van het salarisbetalingsproces voor mkb’ers samen. Zo kunnen bedrijven op deze manier persoonlijke, contractuele en salarisgegevens van al hun Europese medewerkers via een enkele interface beheren. Deze gegevens worden automatisch doorgestuurd naar de afzonderlijke landelijke betalingssystemen van lokale financiële payroll-partners. De hierin berekende salarisgegevens worden daarna weer automatisch naar EPIX teruggestuurd en biedt de klanten gedetailleerde en analytische rapportages over de KPI’s en de salariskosten.

Modulaire ontwikkeling en uitbreiding sales

Het startkapitaal is opgehaald via een subsidie van het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemerschap (VLAIO). Met dit kapitaal wil de financiële softwareleverancier de EPIX-oplossing modulair maken. Daarnaast moet de kapitaalinjectie ervoor zorgen dat de Europese verkoopactiviteiten worden uitgebreid.

Tip: Orange wil 90 procent dekkingsgraad voor 5G in België in 2025