1 min Applications

BRM-leverancier Qollabi uit België haalt 3 miljoen euro op

BRM-leverancier Qollabi uit België haalt 3 miljoen euro op

Het Belgische Business Relationship Management (BRM)-bedrijf Qollabi heeft een financiële injectie gekregen van 3 miljoen euro. Met de investering wil de softwareleverancier groei versnellen, nieuwe markten aanboren en internationaal uitbreiden.

De Belgische leverancier van SaaS-oplossingen helpt bedrijven met het digitaal beheren van indirecte verkoopkanalen. Vooral richt Qollabi zich op bedrijven in de financiële dienstverlening, de telecom en IT.

KPN leidend in investeringsronde

De investeringsronde stond opvallend onder leiding van KPN Ventures, de investeringstak van de Nederlandse operator KPN, schrijft Datanews. KPN is een grootgebruiker van de BRM-oplossingen van Qollabi, onder meer voor zijn mkb-afdeling. Andere investeerders in deze ronde zijn het investeringsbedrijf PMV van de Vlaamse overheid en investeringsfonds Angelwise. Dit laatste fonds vertegenwoordigt 88 individuele investeerders.

Uitbreiding naar VS

Qollabi wil de opgehaalde 3 miljoen gebruiken voor het verder ondersteunen van bestaande klanten, maar ook voor een internationale uitbreiding van de activiteiten. Vooral staat een uitbreiding naar de markt in de Verenigde Staten op het programma.

Tip: België veilt twee 5G-banden voor 1,2 miljard euro