1 min

Coupa Software, een aanbieder van Business Spend Management (BSM), zou de aandacht getrokken hebben van investeringsmaatschappij Vista Equity Partners. De investeerder komt mogelijk met een overnamebod.

Volgens bronnen van Bloomberg wil Vista Equity Coupa Software overnemen. Inmiddels zouden de partijen gesprekken voeren. Beide bedrijven hebben de onderhandelingen nog niet bevestigd.

Een mogelijk overnamebedrag is niet bekend, maar de marktwaarde van Coupa wordt, op basis van de aandelenkoers, geschat op ongeveer 3,4 miljard euro (3,5 miljard dollar).

Coupa Software is een aanbieder van een Business Spend Managemen-platform en aanverwante financiële en supply chain-oplossingen. Hiermee kunnen bedrijven al hun uitgaven en andere financiële transacties plannen en beheren. Uiteindelijk kunnen bedrijven zo sneller en efficiënter beslissingen nemen en daarmee meer waarde creëren.

Veel meer investeringen

De interesse van de investeringsmaatschappij in Coupa staat niet op zichzelf. Onlangs nam Vista Equity Partners security awareness-speler KnowBe4 over voor 4,6 miljard dollar.

Veel investeringsmaatschappijen zoeken nu naar IT-bedrijven voor mogelijke overnames. Zeker nu de techsector in een wat zwaardere financiële periode geraakt.

Tip: Vista Equity Partners neemt KnowBe4 over voor 4,6 miljard dollar