1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Terwijl de meeste games alleen de weergave van het weer perfectioneren, gaat Codemasters in de game FUEL nog een stapje verder. Het weer zal namelijk een belangrijke rol spelen in de gameplay van het nieuwe racespel.

De weersveranderingen in de open-world racer FUEL zijn niet alleen cosmetisch, ze gaan een belangrijke rol spelen in de gameplay van het spel, zo laat producer Phil Wright tegenover de website VG247 weten. Codemasters wilde met het weer een extra moeilijkheid toevoegen aan de consolegame met de grootste speelwereld ooit. De oppervlakte van de speelwereld is met 14,400 km2 bijna net zo groot als het land Trinidad & Tobago. De game komt er zelfs officieel mee in het Guinnes book of world records, met ‘het grootste speelbare oppervlak in een consolegame.

De weersvormen die in het spel voor zullen komen zijn regen, zandstormen, sneeuw en tornado’s en omdat ze van invloed zijn op de gameplay een extra uitdaging bieden. Het zal dan ook niet handig zijn je aan een tornado te vergapen als je met 200 km/h door de velden crosst. De releasedatum voor FUEL is afgelopen week nog verschoven en staat nu op 5 juni.