1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Mocht je opzoek gaan naar Buienradar, Marco Borsato of pastarecept dan moet je er wel voor zorgen dat er een goede virusscanner op de computer staat. Dit concludeert McAfee na een onderzoek naar de meest populaire zoekwoorden.

McAfee heeft gezocht naar populaire zoekopdrachten op het internet. Bij deze populaire zoekopdrachten heb je ongeveer vijftig procent kans dat je op een website komt die met virussen of malware is besmet. Een heel populaire zoekopdracht, die ook gelijk zeer riskant is, in Nederland is Lyrics.

Steeds meer websites hebben goede SEO, waardoor ze sneller en beter opgepikt worden in zoekmachines. Op deze manier lopen de slachtoffers in de fuik. Volgens McAfee houden de slachtoffers de trends goed in de gaten, zo zijn zoekopdrachten als Gordon Brown en minister van Financiën Alistair Darling sinds de economische crisis erg populair. Iets waar kwaadwillenden dan weer graag op in spelen.

Wat ook opviel was dat de opdracht Viagra procentueel gezien veel legitieme sites oplevert, wat vrij opmerkelijk is aangezien dit nog altijd een populair spam-onderwerp is.

De hele top tien ziet er alsvolgt uit:

  1. lyrics
  2. Kerk (de jeugd van tegenwoordig)
  3. Najib Amhali
  4. Marco Borsato
  5. Pastarecepten
  6. buienradar
  7. Hotmail
  8. MSN
  9. Pinkpop
  10. uit elkaar (Yes-R)