Volgens een onderzoek van antivirusbedrijf McAfee neemt Nederland driekwart van de verspreiding van malware in Europa voor zijn rekening. Wereldwijd gezien staan de Verenige Staten echter op de eerste plek als het gaat om het verspreiden van malware.

Het onderzoek dat uitgevoerd werd door McAfee stelt dat driekwart van de Europese malafide hostingservers in Nederland gestationeerd zijn. Een kwartaal eerder was dit nog maar een derde. De oorzaak van de toename is onduidelijk, ondanks dat de toename wel aanzienlijk is.

McAfee’s classificatie van ‘malafide’ wordt aan een volledig domein, subdomein, IP-adres of een specifieke URL gegeven, wanneer er malware, potentieel ongewenste programma’s of phishing sites gehost worden.

Wereldwijd nemen de Verenigde Staten de eerste plek in op de lijst van malwareverspreiders, verder zijn de Bahama’s de nummer één in Latijns Amerika en in Azië neemt Zuid-Korea de eerste plaats voor zijn rekening.

Overigens blijkt uit het onderzoek ook dat de meeste mobiele malware op dit moment gericht is op Android, het mobiele besturingssysteem van Google.