2min

Tags in dit artikel

, , ,

Games worden duur, en niet alleen voor de gamer volgens Ubisoft. Het ontwikkelen van games voor de nieuwe generatie consoles zal dubbel zo duur worden zegt Yves Guillemot, CEO bij Ubisoft. Toptitels van de huidige generatie kosten al zo’n 20 tot 30 miljoen om te ontwikkelen, en deze kosten zouden makkelijk tot een immense 60 miljoen kunnen stijgen.

In een interview met CNBC zei Guillemot dat de spellen de graphics zullen kunnen krijgen als huidige animaties in films. Dat zou betekenen dat een proces dat nu soms weken duurt binnen een paar milliseconden tot stand kan worden gebracht.

‘De volgende generatie zal zo krachtig zijn dat het spelen van de games gelijk zal staan aan de CGI films van vandaag’, zegt Guillemot. De CEO zelf wil dat deze generatie nog een tijd blijft bestaan, maar hij is zich van het feit bewust dat veel gamers de verleiding van een nog betere console moeilijk is om te weerstaan. ‘Voor ons zijn de huidige machines erg krachtig en we kunnen werk van hoge kwaliteit leveren. Ik zou graag zo lang mogelijk met deze generatie door willen blijven gaan, maar mijn klanten zullen de beste machine mogelijk willen hebben.’

Toch is het nog even wachten geblazen op de nieuwe consoles. De huidigen waren in hun begintijd zó revolutionair dat ze nog een tijd meekunnen, ook dankzij de vele veranderingen die er nu nog steeds worden aangebracht. Uiteindelijk zal er echter een nieuwe generatie komen en mag de gamer hopen op prijzen van minder dan 150 euro.