1 min

Yves Guillemot, CEO van game-uitgever Ubisoft, heeft aangegeven dat hij Nintendo’s Wii U te duur vindt. In Nederland komt de Wii U op 30 november uit met een prijs van 300 euro. Het premium-pakket kost 400 euro.

Guillemot deed zijn uitspraken bij het gamingblog GameIndustry International. Het belang van Ubisoft is groot bij de verkopen van de Wii U, want de game-ontwikkelaar heeft op dit moment 7 spellen op de plank liggen die uit gaan komen voor het platform. Hieronder vallen ZombiU, Assassin’s Creed III en Marvel Avengers: Battle for Earth.

Guillemot zegt: "Ik heb altijd liever lagere prijzen, dus ik kan niet zeggen dat ik blij bent met Nintendo’s prijzen." Hij gaat verder door te benadrukken dat het apparaat alsnog relatief goedkoop is vergeleken met bijvoorbeeld een iPad, toch hoopt hij dat Nintendo de prijs op tijd omlaag gooit.

De nieuwste console van Nintendo heeft een revolutionair ontwerp. Het systeem integreert de besturing van de console in een tablet, die daarnaast ook gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld inzoomen met een geweer of om je munitie door te spitten. Hieronder een goed voorbeeld waarbij de controller van de Wii U goed tot zijn recht komt in het spel ZombiU.