2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Stichting BREIN geeft aan dat de stichting overweegt om alle grote internetproviders van dit land voor de rechter te slepen. De stichting wil namelijk, kosten noch moeite wordt hiervoor gespaard, de The Pirate Bay op zwart krijgen.

Deze aankondiging maakt de stichting via andere communicatiemethodes bekend. De website wordt namelijk nog steeds aangevallen via Denial of Service-attacks. Volgens Tim Kuik, de voorzitter van de stichting is dit de grootste aanval die ze ooit meegemaakt hebben. Hij geeft wel aan dat hij weet in welke richting er gezocht moet worden voor de daders.

The Pirate Bay-beheerders hebben overigens aangegeven dat zij geen dagvaarding hebben ontvangen van Stichting BREIN. De beheerders stellen dat ze, noch via Twitter, noch via FaceBook een dagvaarding binnen hebben gehad. Kuik geeft aan dat hij denkt dat de website sowieso niet op komt dagen op 21 juli in Amsterdam, waar de zitting is. Hij stelt dat de website ook een advocaat mag sturen, ter vertegenwoordiging.

Kuik geeft aan, in een reactie naar Tweakers.net, dat de Pirate Bay heel simpel de Nederlandse bezoekers kan weigeren. "Voor het tonen van Nederlandstalige advertenties gebruiken ze geo-filtering voor ip-adressen. Daarmee kunnen ze ook Nederlanders blokkeren", vertelt Kuik in een verklaring.

Als Kuik’s missie op de een of andere manier niet slaagt via deze weg, gaat hij een andere weg bewandelen, zo stelt hij. Wanneer de website het vonnis naast zich neerlegt, of wanneer de rechter besluit om niet te vervolgen, zal hij alle grote internetproviders van dit land voor de rechter dagen. "Als laatste redmiddel zullen we in ieder geval alle grote isp’s in ons land via de rechter aanspreken. Het is overduidelijk dat The Pirate Bay op niets anders uit is dan geldelijk gewin.", aldus Kuik.