1 min

Tags in dit artikel

, ,

Psystar heeft in een nieuwsbrief laten weten het faillissement het hoofd te hebben geboden en weer opnieuw aan de slag te gaan.

Het nieuws werd gemeld door The Unofficial Apple Weblog dat een nieuwsbrief van het bedrijf in handen had gekregen. Deze nieuwsbrief is verstuurd naar oud-klanten.

In de brief werd de volgende verklaring gegeven: "Zoals je misschien wel gehoord hebt, heeft Psystar eind mei faillissement aangevraagd. Hoewel dit noodzakelijk was om door te gaan, is Psystar nu weer klaar om actief te worden en de strijd tegen de Goliath aan te gaan. Meer informatie komt de komende dagen beschikbaar, zodra we formeel ontslagen worden door de faillissementsrechtbank."

Tegelijk met dit nieuws werd een nieuw product aangekondigd, namelijk de Open(7). Deze computer bevat de Intel Nehalem Xeon-technologie en draait natuurlijk het Mac OS X-besturingssysteem. Het systeem wordt de stilste en snelste pc van Psystar tot nu toe en wordt geleverd met een nieuwe bootloader genaamd de Darwin Universal Boot Loader. Een opensourcerelease van deze loader staat ook op de planning.

De gehele nieuwsbrief, die in het Engels is, kun je hier vinden.