Bij wijze van een proef worden er diverse vacatures, afkomstig van zowel de land- als de luchtmacht op Marktplaats gezet. Men hoopt op deze manier meer response te krijgen als op andere manieren de vacatures onder de aandacht brengen.

De proef begon gisteren, Defensie gaat ongeveer honderd vacatures op Marktplaats zetten. De bedoeling is dat de vacatures hierdoor meer gezien worden door het publiek dat mogelijk interesse heeft in een dergelijke functie.

"Iedereen kent Marktplaats van het verkopen van de spullen op zolder, maar met het enorme bereik van de site is het ook zeer geschikt om mensen te interesseren voor een baan bij Defensie", aldus de Vries.

Op Marktplaats kan men vervolgens direct reageren, indien er interesse is. Op die manier moet de drempel minder hoog zijn om daadwerkelijk te solliciteren. Defensie zit met een overschot aan vacatures, naar schatting moet Defensie jaarlijks zesduizend nieuwe instromers hebben. Die kunnen overigens zeer uiteenlopende taken hebben, Defensie zoekt ondermeer een elektrotechnicus en een bouwkundig ingenieur.