2min

Tags in dit artikel

, , , ,

EA is momenteel op zoek naar mensen die op betaalde basis mee willen werken aan de database voor FIFA-games, maar ook naar voetbalfans die vrijwillig bij willen dragen aan het finetunen van de gegevens.

Electronic Arts streeft ernaar om FIFA steeds realistischer te maken, niet alleen qua gameplay, maar ook qua gegevens van spelers en clubs. Voor elke speler in het spel moet bepaald worden wat zijn sterke en zwakke eigenschappen zijn en bepaald worden hoe hij er uit ziet. Maar ook van de club zijn diverse gegevens nodig, bijvoorbeeld welke opstelling ze gebruiken, wie er in de basis staan en op de bank zitten en hoe de tenues van de club er uit ziet.

Om die gegevens zo nauwkeurig en realistisch mogelijk te maken roept Electronic Arts nu de hulp in van de vele voetbalfans, het is namelijk een sollicitatieronde gestart voor mensen die mee willen werken aan het verbeteren van de database van FIFA.

Er kan gesolliciteerd worden op drie functies te weten ‘data editor’, ‘data reviewer’ en ‘reference collector’. De functie data editor is een betaalde functie en gaat volgens EA de nodig tijd kosten. De taak van de data editor is om diverse gegevens over clubs en spelers te verkrijgen en deze te verwerken in de database. Voor de functie is behalve tijd ook ervaring in het verwerken van data vereist en moet de sollicitant een groot voetbalfan zijn.

De reference collector is verantwoordelijk voor het verzamelen van referentiemateriaal van spelers, clubs, tenues en stadions, die EA vervolgens weer gebruikt om te verwerken in de game. Ook deze baan is betaald.

De laatste baan, die van data reviewer, is vrijwillig en dus onbetaald. Hiervoor zoekt EA die-hard clubfans die verwerkte gegevens van hun club willen bekijken en beoordelen. Vervolgens geven ze aan EA door welke wijzigingen doorgevoerd zouden moeten worden. Hoewel je er dus niet voor betaald krijgt is het volgens EA wel een mooie kans om je team zo goed mogelijk in de FIFA-games te krijgen.

In alle gevallen moet je akkoord gaan met de voorwaarden van EA, die onder andere een geheimhoudingsplicht voorschrijft. Aanmelden voor een van de functies kan per direct, Electronic Arts zal alle aanmeldingen eerst evalueren en dan bepalen wie er daadwerkelijk aan de slag mag.