1 min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

Het is weer footy-tijd! Gamers, voetbalfanaten en gloryhunters kunnen weer juichen, of juist schelden, want FIFA 14 is er. Volkssport nummer één, dat betekent dus weer kassa voor uitgever EA, fanaten betalen namelijk ieder jaar weer de volle mep voor een game die niet zo heel veel verschilt van zijn voorganger. Maar goed, het is dan ook een voetbalspel en dat spelletje blijft in principe gewoon hetzelfde. Uiteraard wordt er altijd wat aan de gameplay getweakt en spelmodi worden verder uitgebreid.


Met iedere nieuwe versie wil EA weer een stapje verder in het realisme. EA legt hier de focus op het passen en aannemen van de bal. Dit moet ervoor zorgen dat de bal niet meer als een magneet aan een speler plakt. Nauwkeurigheid speelt dus een belangrijke rol en het kan langer duren voor een speler de bal onder controle heeft. Top, zou je zeggen, maar de gedachtes de bij mij juist naar boven komen zijn juist nog meer frustraties. Ik zal het dan ook direct toegeven; ik ben geen geweldige FIFA-speler; we gaan het dus meemaken.

FIFA 14 is op het moment van publicatie te koop voor afgerond 46 euro op de Xbox 360, op de PlayStation 3 is FIFA 14 te verkrijgen voor 37,50 en de PC-versie is voor jou voor 36 euro.