Chart-Track heeft tegenover GamesIndustry laten weten dat het aantal verkochte PlayStation 3’s in het Verenigd Koninkrijk met 999 procent is gestegen de laatste week. Dit natuurlijk naar aanleiding van de release van de PlayStation 3 Slim vorige week.

Exacte cijfers gaf Chart-Track echter niet. Dorian Bloch, directeur van het bedrijf, sprak van "een gigantische toename." Hij zei verder het volgende: "De toename van week 36 ten opzichte van week 35 is plus 999 procent. We geven geen hardware-cijfers, desalniettemin is het een erg grote toename."

Een goede start voor Sony en hun vernieuwde PlayStation 3. Andrew House, President van Sony Computer Entertainment Europe, reageerde ook op de positieve verkoopcijfers. "Ik denk dat ik gehoord heb dat dit het punt is waar mensen op aan het wachten waren. Een herontworpen model en, in euro’s, een aanzienlijke prijsverlaging. Dat is een reden voor de mensen om in de boot te springen."

Ook in Japan blijkt de PlayStation 3 het erg goed te doen. In de periode van 31 augustus tot en met 6 september is de PlayStation 3 150,832 keer over de toonbank gegaan in Japan. Het gaat dan om beiden versies van de console. Bij de launch van de originele PlayStation 3 verkocht de console 88.000 in de eerste twee dagen en toen waren er te weinig consoles op voorraad.