1 min

Tags in dit artikel

Open Invention Network heeft 22 patenten die tegen Linux worden gebruikt en die eerder dit jaar door Microsoft zijn verkocht voor een onbekend bedrag aan Allied Security Trust, kunnen overnemen. Om welke patenten het precies gaat is niet bekend maar wel dat de patenten een verband hebben met linux.

Door de overname van deze patenten kan worden voorkomen dat deze in verkeerde handen vallen van eventuele speculanten, ook wel ‘patent trolls’ genoemd die patenten opkopen en hopen daar rijker van te worden door het voeren van rechtszaken aan bedrijven die hier inbreuk op maken.

Microsoft bracht deze patenten eerder dit jaar onder de hamer omdat ze volgens hen niet meer van belang waren. Via deze veiling wist Allied Security Trust ze in handen te krijgen.

Linux werd enkele jaren terug door Microsoft beschuldigd op inbreuk van maarliefst 200 patenten, echter is er maar één Linux-implementatie voor de rechter verschenen tegen TomTom, hier ging het enkel over het gebruik van FAT32.
Overigens is dit nooit in de rechtzaal aangetoond en is de zaak door een tegenclaim van TomTom buiten de rechtbank geschikt.