2min

Tags in dit artikel

,

Obama heeft laten weten zich zorgen te maken over het effect van tv en games op de educatie van kinderen.

Dit liet hij weten in zijn laatste speech. Obama heeft vooral kritiek op de Xbox 360. "Ik heb al veel speeches gegeven over onderwijs en ik heb het al vaak gehad over verantwoordelijkheid. Ik heb het gehad over de verantwoordelijkheid van leraren om jullie te inspireren en jullie aan te sporen om te leren", aldus Obama in een toespraak over de gezondheid van kinderen en het belang van scholing.

"Ik heb het gehad over de verantwoordelijk van ouders om te zorgen dat kinderen op het juiste pad blijven en ervoor te zorgen dat het huiswerk af wordt gemaakt en dat kinderen niet altijd voor de tv zitten of op de Xbox zitten te spelen", zo gaat de president verder.

In juli riep Obama ook al op tot het opbergen van de Xbox. "Om onze kinderen tot grote hoogtes te laten stijgen moeten we onze verantwoordelijkheden nemen. Dat betekent dat die Xbox weggestopt moet worden en dat we onze kinderen op een gepaste tijd naar bed moeten sturen."

Microsoft heeft laten weten het niet terecht te vinden dat alleen de Xbox het mikpunt van de Amerikaanse president is. "De Xbox 360 is de enige console met een tijdfunctie waarmee ouders een maximale speelduur voor hun kinderen kunnen instellen. Daarnaast beschikken we over de mogelijkheid om ook nog een controle in te stellen voor wat de kinderen precies spelen en te zien krijgen", zo laat Microsoft weten als reactie op de uitspraken van Obama.