2min

De NPD Group heeft de verkoopcijfers van augustus naar buiten gebracht. Het gaat hier dan om het aantal verkochte consoles in augustus. Alle consoles verkochten beter behalve Sony’s PlayStation 2.

Vooral de PlayStation 3 en Xbox 360 laten een flinke stijging zien in het aantal verkochte consoles. Beiden zijn recentelijk in prijs verlaagd. De PlayStation 3 verkocht ten opzichte van juli 72 procent vaker. Desondanks lag de PlayStation 3 Slim pas op 1 september in de Amerikaanse winkels. De groei van 72 procent is dus volledig aan de oude PlayStation 3 te danken. Nintendo verkoopt nog steeds het beste, de Nintendo DS is nog steeds een bestseller en de Nintendo Wii volgt op twee.

"De prijsverlagingen die werden toegepast op de Xbox 360 en PlayStation 3 laten al een verandering zien in de verkopen, ondanks dat ze redelijk laat in de maand werden geïntroduceerd," aldus Anita Frazier, analist bij NPD. "Het zal interessant zijn om de volledige impact van de prijsverlagingen te zien bij de verkoopcijfers van september."

"Er is veel speculatie over de Wii en of Nintendo een prijsverlaging gaat doorvoeren, aangezien de verkopen vergeleken met vorig jaar afnemen. Ik denk dat het interessant is om te melden dat de Wii nog steeds verkoopt op een vergelijkbaar niveau zoals PlayStation 2 deed rond dezelfde tijd in de levenscyclus, Anita Frazier."

De volledige lijst met verkoopaantallen ziet er als volgt uit:

  • Nintendo DS – 552.900
  • Nintendo Wii – 277.400
  • Xbox 360 – 215.400
  • PlayStation 3 – 210.000
  • PlayStation Portable – 140.300
  • PlayStation 2 – 105.900