Pliops XDP geeft optimale prestaties aan Oracle MySQL Enterprise

Pliops XDP geeft optimale prestaties aan Oracle MySQL Enterprise

Pliops heeft zijn Extreme Data Processor (XDP) geoptimaliseerd voor Oracle MySQL Enterprise Edition. De optimalisatie biedt hiervoor betere prestaties en efficiency-mogelijkheden, maar ook een betere data-resiliency.

De samenwerking tussen Pliops en Oracle moet een aantal uitdagingen voor efficiënt databasebeheer oplossen, zonder dat bedrijven daarvoor extra moeten investeren in hun (on-premises) infrastructuur.

De uitdagingen zijn vooral een verbetering van de prestaties en een verbeterde ‘data-resiliency’ voor eindgebruikers die hun database-omgevingen in on-premisesomgevingen laten draaien.

XDP-processor en Oracle MySQL

De Pliops XDP-processor is nu speciaal voor de Oracle MySQL Enterprise Edition-versie geoptimaliseerd. De XDP-processor is concreet een op PCIe gebaseerde kaart die binnen elke server kan worden geplaatst en met iedere SSD-opslag werkt.

De ‘data-shaping’ technologie van deze processor zorgt voor het beheren van een end-to-end data flow tussen de Oracle MySQL database software en lokale storage. De processor helpt inefficiënte storageproblemen op te lossen met behulp van specialistische algoritmes. Dit moet uiteindelijk de databaseprestaties versnellen en meer opschalen. Ook levert dit meer betrouwbaarheid van de prestaties op, door bijvoorbeeld een geïntegreerde RAID5-dataprotectie en een vergrote bruikbare capaciteit.

Uit de testen met combinatie met Oracle MySQL Enterprise Edition blijkt dat de Pliops XDP-processor tot meer dat drie keer betere TPS-prestaties biedt. Dit ten opzichte van het gebruik van MySQL Community Edition zonder de processor. Ook zijn er geen veranderingen aan de Oracle MySQL-software op de server nodig.

Overige functionaliteit

Overige functionaliteit die de gecombineerde toepassing biedt, zijn snellere en meer consistente databaseprestaties, mogelijkheden voor twee keer zoveel gebruikers en instances per node met een gehalveerde latency-reductie en een tot zes keer meer bruikbare databasecapaciteit.

Uiteindelijk moet de Pliops- en Oracle-toepassing ook een lagere TCO opleveren, dus minder gebruikskosten voor bedrijven. Huidige gebruikers van Oracle MySQL kunnen de XDP-toepassing direct gebruiken en zo hun databasekosten omlaag brengen.

Lees ook: Oracle brengt cloud steeds dichter naar klanten toe