2min

Tags in dit artikel

, ,

Apple heeft de bug met het gastaccount in Snow Leopard, waarover wij eerdere deze week berichtten, opgelost in een nieuwe bèta van de Mac OS X 10.6.2-update, zo blijkt uit de seed notes die in handen zijn van World of Apple.

Het probleem werd veroorzaakt door het in- en uitloggen van een gastaccount op een Snow Leopard-systeem. Verschillende gebruikers ontdekten toen zij weer op hun normale gebruikersaccount inlogden, dat hun gegevens gewist waren. Apple erkende meteen het probleem en liet weten aan een oplossing te werken.

Hierop stelde het bedrijf vrijdag de derde testversie van Mac OS X 10.6.2 met buildnummer 10C527f beschikbaar. In de bijgevoegde seed notes stelt Apple dat het probleem met het gastaccount opgelost is. De nieuwste testversie bevat daarnaast ook andere bugfixes voor grafische drivers zoals crashes met OpenCL, flikkerend beeldscherm, en stotterend afspelen van 1080p-content in QuickTime X Player.

Tevens loste Apple een probleem op waarbij sommige QuickTime-filmpjes niet wilden afspelen in QuickTime X Player. Daarnaast bevat 10.6.2 build 10C527f ook verbeteringen die de betrouwbaarheid van iWork, iLife, Aperture, Final Cut Studio, MobileMe, iDisk en Safari plug-ins ten goede komt.

Uit de seed notes blijkt ten slotte ook dat de laatste build nog slechts één bekend probleem heeft. Dit zou erop kunnen duiden dat de ontwikkeling van 10.6.2 bijna afgerond is. De tweede onderhoudsupdate voor Snow Leopard lijkt met bijna 500 MB echter aanmerkelijk groter te zijn dan de eerste onderhoudsupdate die slechts 70 MB groot was.