1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens het adviesbureau in kennismanagement Impactive kunnen de websites van gemeenten stukken beter. Door een test blijkt dat vooral inhoudelijk of communicatief de websites niet in orde zijn.

Impactive had zo’n vijftig grote gemeenten in Nederland getest op de vindbaarheid (15%), actualiteit (60%), het vermijden van afkortingen (10%), het niet te moeilijke taalgebruik (10%) en het verwijzen naar relevante informatie buiten de site (5%). De score die je totaal kon halen was samen 100 procent.

De gemiddelde score van alle vijftig gemeenten kwam uit op 53 procent, wat nogal laag is voor grote gemeenten. Alkmaar en Haarlem waren twee uitschieters in dit onderzoek. Alkmaar kreeg 78 procent wat veruit de beste score is, en Haarlem kreeg een magere 21 procent. Zelfs aan de top is er nog genoeg te verbeteren op bepaalde onderdelen.

Impactive had ook twee scores apart uitgelicht, informatie die juist was en als er extra mogelijkheden werden vermeld om contact op te nemen. Gemiddeld haalde alle gemeenten 46 procent. Maar het slecht scorende Haarlem scoorde weer als laagste met 6 procent. Amstelveen had de beste actuele informatie, die kreeg maarliefst 77 procent. De verwijzingen waren niet zo extreem uitgelicht als actuele informatie. De verwijzingen scoorden gemiddeld 59 procent.