1 min

Het Nederlandse AR- en VR-softwarebedrijf Fectar gaat samenwerken met de Britse AR- en VR- specialisten RedboxVR en Ultraleap. Hiermee krijgen klanten straks een totaalpakket aan AR- en VR-mogelijkheden en een verbeterde gebruikservaring.

Fectar biedt als AR- en VR-softwarebedrijf sinds 2020 een CMS-platform voor het creëren, delen en ervaren van Augmented- en Virtual Reality content. De nieuwe samenwerking met RedboxVR houdt in dat de Britse specialist de software van het bedrijf uit Den Bosch opneemt in zijn multi-user VR Kits.

Deze VR-kits richten zich op het onderwijs en bevatten alle (fysieke) tools om leerlingen met AR- en VR te laten werken. Met behulp van de Fectar-software en (mobiele) apps wordt het mogelijk beter boeiende lessen en presentaties te geven.

Geïntegreerde handtrackingtechnologie

De samenwerking met Ultraleap geeft de Fectar-software straks een betere functionaliteit voor handtracking. Hiervoor wordt de handtrackingtechnologie van de Britse specialist in het Fectar-platform geïntegreerd.

De integratie geeft directe herkenning van handbewegingen, waardoor het maken en delen van AR- en VR-omgevingen wordt vergemakkelijkt. Hierdoor wordt het gebruik van fysieke controllers overbodig. Dit maakt trainingstools op basis van AR en VR weer een stuk gemakkelijker en vooral ook prettiger te gebruiken, zegt Fectar.

Tip: ASML opent extra kantoor in Den Bosch