min

Tags in dit artikel

,

Er is een nieuw snelheidsrecord gehaald door middel van glasvezel. Het record is behaald door onderzoekers van Bell Labs, onderdeel van Alcatel-Lucent.

Het experiment werd gehouden omdat er vaak veel internetgebruikers steeds vaker muziek en films downloaden of via het internet tv kijken. Ook gaan gebruikers steeds vaker bestanden, zoals foto’s of muziek uitwisselen. Door deze ontwikkelingen komt er steeds meer vraag naar sneller internet.

Eerst konden de ADSL-netwerken en kabeltelevisienetten de vraag nog wel aan, maar nu is de vraag zo groot dat ze het niet meer aankunnen. Glasvezel is daarom een heel goed alternatief.

Tijdens het onderzoek hebben ze gegevens met de grootte van 400 volle dvd’s verstuurd. De afstand die de bestanden hebben afgelegd is 7.000 kilometer, dat is de afstand van Parijs naar Chicago. De 400 dvd’s zijn verstuurd in één seconde. Om dit record te kunnen behalen hebben de onderzoekers de nieuwste kennis op het gebied van glasvezel gebruikt, en dat heeft dus goed gewerkt.