iMessage komt naar Windows met Phone Link voor iOS

iMessage komt naar Windows met Phone Link voor iOS

Microsoft heeft aangekondigd dat Phone Link voor iOS nu beschikbaar is voor Windows 11-gebruikers. Hiermee kunnen gebruikers rechtstreeks op hun pc telefoongesprekken voeren, berichten versturen en ontvangen, contacten raadplegen en meldingen bekijken.

De functie was eerder beschikbaar als een vroege preview voor Windows Insiders, maar zal nu worden uitgerold naar het wereldwijde klantenbestand. Het kan een paar weken duren tot alle gebruikers erover beschikken.

Een belangrijk voordeel van Phone Link is dat zakelijke professionals discreter kunnen reageren op berichten, gesprekken kunnen volgen en inkomende meldingen kunnen bekijken. Hierdoor wordt de applicatie een essentieel hulpmiddel voor vergaderingen en andere professionele omgevingen.

Bovendien kunnen gebruikers die hun iPhone moeten opladen, toch op de hoogte blijven van oproepen, sms’jes en meldingen terwijl de telefoon elders is aangesloten. Om met Phone Link te beginnen, moeten gebruikers hun iPhone via Bluetooth aan hun pc koppelen, waarbij ze een QR-code op het scherm moeten scannen en toestemming moeten geven voor het synchroniseren van inhoud met de pc.

Phone Link leidt gebruikers naar het verlenen van toestemming op hun iPhone binnen de Bluetooth-instellingen van de telefoon, waardoor ze de meldingen van hun telefoon op hun pc kunnen ontvangen en toegang hebben tot hun contacten.

Hoewel Phone Link essentiële ondersteuning biedt voor oproepen, berichten en contacten, heeft het enkele beperkingen. Het biedt bijvoorbeeld geen ondersteuning voor het beantwoorden van groepsberichten of het versturen van mediaberichten. En omdat de berichten op een sessie zijn gebaseerd, komen ze alleen door als de telefoon rechtstreeks met de pc is verbonden.

Aan de andere kant worden meldingen op de pc afgeleverd via Windows-meldingen, zodat gebruikers ze kunnen controleren, vastzetten en afwijzen vanuit de Windows-interface.

Om Phone Link te gebruiken, hebben gebruikers een iPhone met iOS 14 of hoger, Windows 11, een Bluetooth-verbinding en de nieuwste versie van de Phone Link-app nodig, die vooraf is geïnstalleerd met Windows 11.

Lees ook: Dit is hoe je Android apps op Windows 11 draait