Microsoft heeft aangekondigd dat Windows 10 Mobile gebruikers vanaf de volgende build ook sms-berichten kunnen sturen via hun Windows 10-pc. Ook krijgen gebruikers notificaties op hun pc als ze een gemiste oproep hebben.

Microsoft gaat de interactie tussen pc en smartphone verder uitbreiden, zo wordt het mogelijk om sms-berichten te lezen en te versturen vanaf je Windows 10-pc. Ook krijg je notificaties als je een gemiste oproep hebt. Je kan eenvoudig bij Cortana aangeven: "text coen hoe laat kom je eten?", om een bericht te versturen.

Uiteraard zitten er wel wat eisen aan deze functie verbonden, zo moet je om te beginnen beschikken over de allerlaatste testbuilds van Windows 10, zowel op je computer als op je Windows 10-smartphone. Daarnaast moet je op beide apparaten zijn ingelogd met dezelfde Microsoft account en tot slot moet Cortana al beschikbaar zijn in jouw regio. Iets wat in Nederland en België helaas nog niet het geval is.

Apple heeft al langer deze samenwerking tussen zijn pc’s en mobiele apparaten beschikbaar gemaakt en dat werkt uitstekend. Bij Apple is het zelf mogelijk een telefoongesprek aan te nemen op je MacBook of iPad, dit terwijl het gesprek via het mobiele netwerk en je iPhone wordt afgehandeld. Zover is Microsoft nog niet, maar dat staat mogelijk nog wel op de planning.

Verder zijn er in de nieuwe builds de Skype-applicaties verder geïntegreerd en is Cortana uitgebreid met enkele nieuwe features.