1 min

Tags in dit artikel

, , ,

LinkedIn-CEO Ryan Roslanky heeft aangekondigd dat het bedrijf 716 banen gaat schrappen. Daarnaast stopt het met InCareer, een app die gericht is op de Chinese markt.

In een brief laat de topman van LinkedIn weten dat het de beslissingen maakt wegens “stevige concurrentie en een uitdagend macroeconomisch klimaat”. Roslanky benadrukt drie thema’s ter motivatie: een reorganisatie van werkwijzen, meer wendbaarheid en interne teams “op groei” richten. Uiteindelijk komt dit alles op hetzelfde neer: LinkedIn zal hetzelfde werk met minder mensen moeten doen, zoals veel techbedrijven dat momenteel stellen. Ook moederbedrijf Microsoft kondigde begin dit jaar aan dat het veel banen schrapte.

InCareer

Het belangrijkste product dat hiermee vervalt, is InCareer. De app was in december 2021 gelanceerd nadat LinkedIn zelf moeite had om te voldoen aan de wensen van Chinese autoriteiten. Echter had de nieuwe InCareer-app in China te maken met geduchte concurrentie van eigen bodem. De grootste speler, Maimai, heeft 120 miljoen gebruikers. InCareer zal geleidelijk afgebouwd worden vanaf 9 augustus.

LinkedIn zegt nog wel in China te blijven opereren, zij het indirect. Het zegt lokale bedrijven te willen assisteren in de omgang en het inlijven van personeel in het buitenland.

Het is het zoveelste geval van splitsing tussen het westen en China op de tech-markt. Aantijgingen van spionage in westerse landen door Chinese bedrijven leidden veelal tot exportverboden en andere maatregelen, zoals het verbannen van Huawei op telecomgebied.