1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het einde is nabij voor de native integratie van Google Docs, Sheets en Slides in Dropbox. Dit meldde de clouddienst zondagochtend in een e-mail gericht aan zijn klanten. Zij krijgen een tijdspanne van 30 dagen om hun zaken in orde te krijgen.

Klanten hebben nog 30 dagen de tijd om Google Workspace-bestanden uit hun Dropbox te halen. De clouddienst voor het delen van bestanden zet namelijk een punt achter de native integratie van Google Docs, Sheets en Slides.

Het is sinds 2018 mogelijk om Google-documenten te creëren, aan te passen en te delen in de Dropbox-omgeving. Dropbox en Google Cloud besloten toen een samenwerking aan te gaan. Dat luidde het startschot voor de integratie van cloud-gebaseerde productiviteitstools en content van de voorloper van Google Workspace, G Suite, in Dropbox.

Verminderde samenwerking

De samenwerking komt niet volledig tot een einde. In de toekomstige invulling zullen er in de Dropbox-omgeving enkel nog links naar documenten in Google Drive te vinden zijn, blijkt uit de e-mail. “Deze aanpassing verzekert dat je de toegang naar je Google-documenten behoudt, ze geordend blijven samen met de rest van je Dropbox-bestanden, en je de meest recente versie van Google-functies kan gebruiken”, vult het bedrijf aan.

Bestanden die te lang in de clouddienst aanwezig blijven, worden automatisch omgezet naar Microsoft Office-bestanden. Deze zijn altijd terug om te zetten naar de Google-bestandsindeling. Je loopt dan alleen het risico dat inhoud in de bestanden verspringt of onleesbaar wordt.