1 min

Tags in dit artikel

, ,

De AI-beeldgenerator Firefly in Photoshop krijgt er weer een nieuwe functie bij. Nu wordt het voor gebruikers mogelijk om een foto te vergroten door verzonnen achtergrond aan de foto toe te voegen.

Photshop omschrijft de nieuwe mogelijkheid van Firefly als een functie die ‘afbeeldingen vergroot buiten hun oorspronkelijke grenzen.’ Het krijgt dan ook de naam ‘Generative Expand’.

“Stel dat het onderwerp is afgesneden, je afbeelding niet de gewenste beeldverhouding heeft of een scherpgesteld object niet goed is uitgelijnd met andere delen van de afbeelding. Je kunt Generative Expand gebruiken om je canvas uit te breiden en je afbeelding eruit te laten zien als alles wat je maar kunt bedenken”, schrijft het bedrijf.

De functie werkt op basis van prompts. Je geeft dus zelf een omschrijving over wat er in de achtergrond moet staan. Heb je zelf een creatieve dip, dan kan je de prompt leeglaten en Firefly al het werk laten doen.

Filters zorgen voor gepaste achtergrond

Een woordvoerder van het bedrijf liet aan TechCrunch weten dat Generative Expand de achtergrond wel zorgvuldig aanvult. Het bedrijf stelde namelijk filters in om ongepaste inhoud uit de AI-tool te weren. “Wanneer u een prompt gebruikt met Generative Expand, worden filters toegepast op tekstprompts om te voorkomen dat er afbeeldingen worden gemaakt die ongepaste inhoud kunnen bevatten.”

Voorlopig is de functie enkel in bèta uit te testen. Commercieel gebruik van de tool zou mogelijk moeten zijn vanaf de tweede helft van het jaar.

Lees ook: Adobe brengt ‘veilige’ AI-beeldgenerator naar zakelijke klanten