Codemasters heeft vandaag de reden prijsgegeven waarom F1 2009 voor de Wii en Nintendo DS geen online mode bevat. De producer van F1 2009, James Wakelam, doet hier een uitspraak over en zegt onder andere dat het te maken heeft met de concurrenten, de PlayStation 3 en de Xbox 360.

Wakelam zegt tegenover Square-Go het volgende: "We hebben besloten om geen online componenten in de game te implementeren voor deze twee platformen. We wilde ons focussen op de reden waarom de mensen deze consoles kopen, en dat is veelal vanwege het plezier met de gehele familie. Als we hadden gewerkt met de PlayStation 3 of de Xbox 360, dan hadden we ze een online mode gegeven, omdat de mensen die consoles daar vaak speciaal voor kopen."

Verder zegt hij dat ze nu dus hebben gekozen voor een split-screen, waarbij als je de multiplayer mode gaat doen, het scherm wordt verdeeld in twee of meerdere kleine delen. Ook hebben ze de bespaarde tijd nu volledig besteed aan het beter maken van de vaardigheidslevels in de game.