F1 Online, een Formule 1-spel van Codemasters, is vandaag in de openbare bètafase gegaan. Het spel is voor iedereen uit te proberen via de officiële site van de uitgever.

De Formule 1-titel is geschikt gemaakt om te spelen in een browserscherm en kan kosteloos gespeeld worden. Gebruikers kunnen echter wel aankopen doen om sneller door de game te gaan. Dit zal waarschijnlijk dan ook speerpunt van het verdienmodel van Codemasters, de licentiehouder van Formule 1-games, worden.

In F1 Online kunnen spelers er voor kiezen om zelf een Formule 1-team op te richten, of aan de slag te gaan met een bestaand team zoals Williams, McLaren, Ferrari of Red Bull. Als er voor wordt gekozen voor een eigen team, is het mogelijk om een auto en helm te ontwikkelen, maar de game gaat verder dan dat. Het racen gebeurt vanuit een top-view, maar er zit ook een managementgedeelte in de game verwerkt.

Door goede prestaties neer te zetten kan er geld verdiend worden. Met dit geld kunnen upgrades worden aangeschaft, waardoor de auto beter presteert en zo kunnen er steeds betere prestaties worden neergezet.

Het is nog onduidelijk wanneer Codemasters de volledige versie van de game beschikbaar wil maken. De open bètaversie van F1 Online is te spelen op de site van Codemasters.