1 min

Uitgever Electronic Arts heeft gisteren onthuld dat de gamers nog een vervolg op de Medal of Honor-reeks kunnen verwachten. De game zal simpelweg naar de gehele reeks worden genoemd, de shooter zal namelijk Medal of Honor gaan heten, zonder enige bijvoeging.

EA heeft deze keer gekozen om van het gebruikelijk af te wijken, in plaats van de steeds terugkerende Tweede Wereldoorlog speelt het verhaal zich nu af in Afghanistan. Medal of Honor zal zich daarbij richten op een Tier 1 Operator, een relatief onbekende groep soldaten die bijna onmogelijke missies aannemen en voltooien in opdracht van de National Command Authority. Het ontwikkel-team heeft daarvoor nauw samengewerkt met Tier 1 Operators, om het zo realistisch mogelijk te maken.

De game zal zoals de meeste games een singleplayer en multiplayer gedeelte bevatten, waarbij de singleplayer modus is ontwikkeld door EA Los Angeles en de multiplayer modus is uitbesteed aan DICE. De game zal verkrijgbaar zijn voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 en zal in 2010 verschijnen.