2min

Tags in dit artikel

, , ,

HubSpot voegt nieuwe generatieve AI-functionaliteit aan zijn CRM- platform toe. Dit in combinatie met voorspellende analytics-features. Hiermee moeten gebruikers makkelijker inzicht krijgen in huidige verkopen en sales kunnen voorspellen.

Generatieve AI-functionaliteit wordt op dit moment massaal in platforms uitgerold en HubSpot kan hierbij niet achterblijven. Met de introductie van HubSpot AI krijgt het platform straks functionaliteit die verkopen moeten laten toenemen en klantrelaties moet verbeteren.

Een belangrijk onderdeel vormen de AI Assistants. Deze tools helpen over het hele CRM-platform heen met het maken van content, het maken van beeld, het genereren van ideeën voor blog posts, het bouwen van websites en het maken van rapporten.

De nieuwe AI Agents moeten vooral mkb’ers helpen met het automatiseren van hun klantenservice. Denk daarbij aan antwoorden op klantvragen en het verbeteren van de klantenservice via live chat en e-mail. De eerste Agents voor het HubSpot-platform komen in het begin van volgend jaar beschikbaar.

Andere features binnen HubSpot AI

Daarnaast verschijnt AI Insight, die aanbevelingen en voorspellingen moet verbeteren. Verder introduceert het CRM-platform ook nog de generatieve AI-conversatietool ChatSpot. Deze tool bundelt ChatGPT met vele databronnen van klanten, zoals hun HubSpot Smart CRM-omgeving, voor vele toepassingen. De tool bestaat al sinds maart dit jaar en heeft nu inmiddels 80.000 gebruikers die wekelijks 20.000 prompts invoeren.

Overige nieuwe functionaliteit

Naast de generatieve AI-technologie heeft HubSpot ook nog andere verbeteringen aan zijn platform toegevoegd. Zo heeft het verkoopautomatiseringsplatform Sales Hub nieuwe functionaliteit gekregen.

De komst van AI Forecasting, nog in een private bèta, moet salesmedewerkers meer mogelijkheden geven toekomstige verkopen te voorspellen. Dit op basis van voorspellende AI en historische verkoopgegevens.

De meeste nieuwe functionaliteit bevindt zich nu nog in een testfase en moet begin 2024 beschikbaar komen.