1 min

Tags in dit artikel

,

Mozilla wil een soortgelijke App Store zoals van de iPhone opzetten, hierin willen ze tegen een klein bedrag verschillende applicaties gaan verkopen.

Firefox wordt uitgebracht onder een Open Source GPL-licentie wat betekent dat de broncode van de browser en de extensies voor iedereen te lezen zijn. Met de speciale extensies van Firefox kunnen gebruikers de webbrowser uitbreiden met verschillende handige tools en functies.

Verschillende ontwikkelaars willen graag wat bijverdienen met de door hun geschreven extensies en plug-ins. Gebruikers kunnen dan vrijwillig een bedrag doneren als ze erg tevreden zijn over de plug-in.

Tijdens een conferentie voor ontwikkelaars van deze Firefox-extensies in Californië maakte Justin Scott, die verantwoordelijk is voor het extensie-onderdeel in Firefox, bekend dat er plannen zijn om in de loop van 2010 een speciale downloadwinkel in te richten waar Firefox-gebruikers tegen betaling applicaties kunnen downloaden. De vraag is echter of deze plannen daadwerkelijk doorgaan, aangezien het vragen van geld voor een Open Source-applicatie tegen de principes is van de Open-Source-gemeenschap.
Indien Mozilla deze betaalde dienst doorzet kunnen ze waarschijnlijk op een hoop verzet rekenen.