Webbrowsermaker Mozilla heeft haar eigen applicatiewinkel Mozilla Marketplace gelanceerd. Het gaat vooralsnog om een bètaversie waar enkel genodigden zich kunnen registreren. In deze app store kunnen gebruikers gratis webgebaseerde apps voor Windows, Mac en Linux kunnen downloaden.

Op het moment van schrijven zijn er minder dan 200 applicaties beschikbaar op Mozilla Marketplace. Enkele beschikbare apps waar gebruikers wellicht de naam van herkennen, zijn onder meer Evernote, Springpad, Jolicloud, en Lord of Ultima.

Het doel van de Marketplace is om ontwikkelaars een platform te bieden om hun apps te bouwen en naamsbekendheid te geven. Doordat ontwikkelaars hun apps alleen mogen aanbieden als deze in HTML5 zijn geschreven, hoeven zij hun applicatie slechts eenmalig te maken en is deze te gebruiken op uiteenlopende platformen zoals tablets, smartphones, desktopsystemen.

De applicatiewinkel is echter nog niet publiekelijk toegankelijk: slechts een handjevol genodigden kunnen zich registreren om de applicatiewinkel te testen. Daarnaast moeten zij beschikken over de Firefox 16 Nightly build om de app store uit te proberen.

De onderstaande video geeft meer tekst en uitleg over de potentie van Mozilla Marketplace.