Amazon heeft in een persbericht laten weten dat zijn Kindle e-bookreader zeer populair is als kerstcadeau dit jaar. Nog nooit in de geschiedenis van een website werd een product tijdens de feestdagen zo vaak cadeau gedaan als de Kindle.

Niet alleen de Kindle werd enorm goed verkocht, ook bijbehorende digitale boeken gingen massaal over de digitale toonbank. Amazon verkocht tijdens de feestdagen zelfs meer digitale boeken dan gedrukte exemplaren. Voor Amazon waren het sowieso goede feestdagen, zo blijkt uit een aantal feitjes die de website heeft gepubliceerd. Zo verkocht het bedrijf via al zijn websites op 14 december meer dan 9,5 miljoen producten, oftewel 110 producten per seconde. De producten werden naar 178 landen verscheept, waarbij een adres in Atqasuk in Alaska het meest afgelegen was.

Bij de elektronische producten was de Kindle dus het populairst, maar ook de Apple iPod touch 8 GB en de Garmin nüvi 260W deden het goed. Op het gebied van games verkocht Amazon het vaakst Wii Fit Plus met een Balance Board, gevolgd door New Super Mario Bros en Call of Duty: Modern Warfare 2. Bij de dvd’s waren ‘Harry Potter and the Half-Blood Prince’, ‘Star Trek’ en de animatiefilm ‘Up’ populair, terwijl het album ‘I Dreamed A Dream’ van Susan Boyle het populairst was bij de muziek. Qua software werd Microsoft Office Home and Student 2007 het best verkocht, gevolgd door Adobe Photoshop Elements 8 en Microsoft Office 2008 for Mac Home & Student Edition. Als laatste deden de geünlockte Nokia 5800 XpressMusic en de BlackBerry Bold 9700 (met abonnement van AT&T) het erg goed bij de telefoons.

De volledige lijst met feitjes over de kerstverkopen van Amazon zijn hier te vinden.