Een senior director van Microsoft heeft laten weten dat de Xbox 360 nog wel een flinke tijd mee kan. En dat er daarom geen reden is om een nieuwe console te lanceren. Onder andere Project Natal zou de levensduur van het apparaat verlengen.

David Hufford, de senior director van Microsofts product management, zei daarover het volgende: "Ik denk dat het belangrijk is om te zeggen dat de Xbox 360 de console is voor een lange toekomst. Er is geen aanleiding om een nieuwe console uit te brengen. We brengen de console opnieuw in leven door software upgrades en hardware upgrades zoals Project Natal. Hij zei dit in een gesprek op de CES met The Guardian. "De Xbox 360 is ontworpen voor een lange levensduur, ik weet niet eens of we wel halverwege zijn", aldus David Hufford.

Er werd ook gevraagd of Microsoft er niks in zag om modernere chips te gaan gebruiken, deze zouden de prijs van het produceren verlagen. Volgens Hufford zijn ze bij Microsoft momenteel tevreden met de prijs. "We zijn erg tevreden met de huidige prijzen. Ik wil niet zeggen dat de technologie stopt, maar we geloven dat we een console van hoge kwaliteit hebben. Dat ondersteunen we door een degelijke garantie. We denken dus dat we in een goede positie zitten om het Natal-tijdperk in te gaan."

Daarbij maakte Hufford ook nog bekend dat de Xbox 360 geen upgrade nodig heeft 3D-technologie. "Avatar is er op de Xbox 360 en we hebben nog een 3D-spel klaarliggen genaamd Scrap Metal", aldus David Hufford.