Google Docs begint online opslagdienst

Google Apps wordt uitgebreid met de mogelijkheid ieder bestandstype te uploaden en delen via Google Docs. In de komende weken wordt deze functionaliteit toegankelijk gemaakt voor alle Google Docs-gebruikers.

Google Docs begint online opslagdienstIn combinatie met de gedeelde mappen binnen Google Docs, biedt upload-functionaliteit voor alle bestandstypen een eenvoudige manier bestanden te delen met vrienden en samen te werken met collega’s en externe partijen. In plaats van het verzenden van bijlagen via e-mail, worden bestanden naar een map geüpload en gedeeld. Vervolgens kan iedereen die de juiste rechten heeft de documenten bekijken. Denk hierbij aan CAD-, Adobe Photoshop- en HTML-bestanden. Zo kunnen architecten bijvoorbeeld eenvoudig tekeningen delen met bouwbedrijven of fotografen beeldmateriaal laten zien aan hun klanten.

Iedere gebruiker krijgt 1GB opslagcapaciteit voor bestanden die niet zijn geconverteerd naar een Google Doc. Maximale grootte van een bestand dat kan worden geüpload is 250MB. Consumenten kunnen extra opslagcapaciteit kopen voor 0,25 dollarcent per GB, per jaar. In de komende maanden kunnen zakelijke gebruikers van de Google Apps Premier Edition extra opslagcapaciteit kopen voor 3 euro per GB, per jaar.

Gebruikers van Google Apps Premier Edition kunnen ook de Google Documents List Data API toepassen om tegelijkertijd meerdere bestanden te uploaden. Daarnaast zijn applicaties van derden beschikbaar voor het synchroniseren en migreren van bestanden naar Google Docs. Voorbeelden hiervan zijn Memeo Connect for Google Apps, Syncplicity of Manymoon.

Met Google Docs kan vanaf iedere plek snel en eenvoudig gezocht worden naar bestanden en hebben gebruikers altijd en overal de beschikking over de juiste en meest recente informatie. Google Docs is toegankelijk vanaf iedere computer met internet. Hierdoor is voor zakelijke gebruikers geen verbinding met het interne kantoornetwerk vereist om toegang te krijgen tot documenten. Ook is het niet nodig bestanden die je elders wilt gebruiken naar jezelf te mailen of op een memory stick te zetten.

Bron:Google