1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft gisterenavond de opslagdienst Drive beschikbaar gemaakt. De dienst is gratis te gebruiken en biedt 5 GB aan opslagruimte. Tegen een kleine vergoeding is deze capaciteit nog verder uit te breiden.

Voor het schamele bedrag van vier dollar per maand biedt Google je namelijk de mogelijkheid om de opslagruimte van vijf gigabyte te vergroten naar maar liefst 100 gigabyte. Via de dienst kunnen gebruikers bestanden zoals foto’s, video’s en documenten opslaan maar ook delen met andere. Met de opslagdienst gaat Google de concurrentie aan met vergelijkbare diensten zoals Dropbox en Microsoft’s SkyDrive.

Bij de lancering van de dienst maakte Google bekend dat zij andere prijzen zullen hanteren voor bedrijven. Voor een bedrag van vier dollar krijgen zij namelijk ‘slechts’ 20 gigabyte aan opslagruimte. Per bedrijf zal er een maximum aantal van 800 gebruikers gehanteerd worden. Bedrijven met meer werknemers kunnen vooralsnog geen gebruik maken van Drive.

Zoals veel gebruikers van Google gewend zijn zal ook deze dienst vergaand geïntegreerd worden met verschillende andere producten van Google. Zo is er per direct een Android-applicatie beschikbaar, een vergelijkbare app voor iOS zal snel volgen. De dienst zal daarnaast ook gekoppeld worden aan Gmail, Google+ en Google Docs.