1 min

Hugo Chávez, president van Venezuela, heeft zondag aangegeven dat hij gameconsoles als de PlayStation 3 als vergif voor kinderen ziet.

Chávez haalde gisteren uit tijdens zijn wekelijkse radio- en televisieprogramma "Alò Presidente". Naast dat hij deze console vergif noemde zou het ook volgens hem de weg naar de hel zijn. Zo zei Chávez: "Deze games onder de naam PlayStation zijn vergif. Je leert bij verschillende spellen zelfs om te moorden. Zelfs hebben makers van een game ooit mijn gezicht op een game geplakt. De bedoeling van dat spel was om mij te vermoorden".


De verkoop van deze gewelddadige games is in de ogen van Chávez niets minder dan een kapitalistisch complot waarmee de verkoop van wapens, sigaretten, drugs en alcohol voor de toekomst wordt verzekerd. Al een keer eerder haalde Chávez uit naar Nintendo want het bedrijf zou egoïsme, individualisme en geweld in games verheerlijken.

In het betoog van Chávez laat hij weten dat hij vanaf dit moment alleen nog maar educatieve games op de markt wil zien verschijnen. Het waren niet alleen games die het moesten ontgelden in zijn betoog. Ook de Barbie-pop is niet langer welkom in het land van Chávez. Volgens Chávez hebben de poppen niks te maken met hun cultuur en moeten ze ook worden vervangen door poppen met gelaatstrekken van indianen.