Salesforce heeft AI van AWS nodig om aanbod te versterken

Salesforce heeft AI van AWS nodig om aanbod te versterken

Salesforce en AWS breiden de integraties van elkaars oplossingen verder uit. Men doet dit onder meer op het gebied van AI-oplossingen en -toepassingen en data management. Ook is er voortaan een breder aanbod van de Salesforce-oplossingen aanwezig in de AWS Marketplace.

Salesforce en AWS breiden hun bestaande partnership verder uit met een verdere integratie van elkaars oplossingen en toepassingen, zo maakten beide bedrijven bekend tijdens AWS re:Invent 2023.

Op AI-vlak integreren beide partijen elkaars oplossingen verder. Salesforce-klanten kunnen nu bijvoorbeeld met Salesforce Prompt Builder prompts sturen naar de LLM’s in Amazon Bedrock. Ook is het mogelijk deze AI-modellen te finetunen met de Einstein Trust Layer van Salesforce.

Dit moet Salesforce-gebruikers nieuwe krachtigere manieren geven om te innoveren, samen te werken en meer op klanten gerichte applicaties te bouwen, zegt de CRM-leverancier.

Dyno’s op AWS EC2-instances

Salesforce gaat AWS ook gebruiken voor het upgraden van de AI-functionaliteit van zijn Heroku-applicatieplatform. Workloads voor dit platform worden ondergebracht in containers of ‘dyno’s’, zoals Salesforce ze noemt.

Deze dyno’s draaien nu ook op AWS EC2-instances die zijn voorzien van voor AI geoptimaliseerde processors. Onder meer zijn dit de eigen AWS Trainium- en AWS Infertina-processors.

Daarnaast kunnen GPU’s van andere aanbieders, zoals die van Nvidia, nu dyno’s op AWS EC2-instances draaien. Verder worden dyno’s ondersteund voor meer rekenkracht op bijvoorbeeld AWS Graviton-instances.

Databeheer

De uitbreiding van de integratie op het gebied van databeheer geldt vooral voor Salesforce Data Cloud. De nieuwe integraties maken het onder andere mogelijk om records te verplaatsen tussen Salesforce Data Cloud en AWS-diensten zonder aanpassingen of extra acties.

Extra mechanismen voor toegangscontrole zorgen ervoor dat beheerders data veilig kunnen gebruiken. Dit is onder meer zo doordat men kan bepalen wie toegang krijgt tot records die in Amazon S3 zijn opgeslagen.

Daarnaast gaat AWS Salesforce Data Cloud ook zelf gebruiken. Dit is een onderdeel van de verdere adoptie van Salesforce-oplossingen door AWS.

Aanbod AWS Marketplace

Tenslotte komen meer Salesforce-oplossingen en -toepassingen beschikbaar in de AWS Marketplace. Voorbeelden hiervan zijn de Sales Cloud-, Service Cloud- en Salesforce Data Cloud-platforms.

Ook Tableau, de toolkit van MuleSoft voor data transfer tussen applicaties, het eerder genoemde Heroku en de Industry Clouds kunnen nu via de AWS Marketplace worden afgenomen.

In 2024 wordt het Salesforce-productenaanbod en regionale aanbod voor de AWS Marketplace verder uitgebreid. Alle integraties zijn vanaf 2024 beschikbaar.

Lees ook: Salesforce wijzigt koers en lanceert nieuwe Einstein Copilot assistent